#2017-02-20 02:38:33 

Plankton

Użytkownik

Posty: 34

Skąd: Aleksandrów Kujawski

Wiek: 22

Chodzi o takie foliowe woreczki do chleba http://tripak.pl/oferta/worki-na-chleb/. Czy ktoś miał z nimi styczność, jako producent pieczywa w nie pakowanego albo konsument takiego chleba? Czy różnica jest znaczna?
#2017-02-20 05:24:11 

marchewka

Użytkownik

Posty: 30

Skąd: Koszalin

Wiek: 25

Ja nie miałam ale zapoznałam się z informacjami z linku i jestem nimi zaskoczona. Nie myślałam, że stosuje się specjalna folię która chroni świeżość chleba, chyba do tej pory niestety na takie opakowania nie natrafiłam bo nie zauważyłam żeby kupowany przeze mnie chleb w takich opakowaniach był jakoś szczególnie super… ale na pewno bym wypróbowała gdybym miała taką okazję i jako producent tez bym wybierała sądząc po opisie bo to chyba jakaś rewolucja :)
#2017-02-20 06:07:30 

doktorantka

Użytkownik

Posty: 48

Skąd: Łódź

Wiek: 37

Pewnie tak. Sądzę że większość firm pakuje swoje pieczywo w opakowania foliowe tylko dlatego żeby było dobrze widoczne jeśli chodzi o rodzaj i nie sądzę by w większości przypadków stosowana była taka folia, może niektórzy o niej nie wiedzą? Albo oszczędzają na tym, co niestety wychodzi na niekorzyść nam konsumentom którzy w efekcie musimy jeść chleb który szybko przestaje być świeży i ma bardzo wątpliwe walory smakowe
#2017-02-20 07:22:25 

doktorantka

Użytkownik

Posty: 48

Skąd: Łódź

Wiek: 37

Co racja to racja :(
#2017-02-20 09:55:08 

Plankton

Użytkownik

Posty: 34

Skąd: Aleksandrów Kujawski

Wiek: 22

Dlatego ja jako producent chciałbym z nich skorzystać ale nie wiem czy to faktycznie działa tak jak opisuje producent tych opakowań
#2017-02-20 12:19:01 

Byk

Użytkownik

Posty: 35

Skąd: Warka

Wiek: 28

Działa. Sekret tkwi nie tylko w specjalnej, wysokiej jakości folii ale też w tym że ma ona specjalne otworki. Dzięki temu odprowadzana jest para wodna (a chleb paruje nie tylko kiedy jest gorący i bardzo świeży, a kiedy para nie może wydostać się ze szczelnej folii, fatalnie odbija się to na stanie pieczywa, pewnie każdy zdaje sobie z tego sprawę) a jednocześnie chleb nie jest na tyle wystawiony na działanie powietrza żeby czerstwiał. Więc jeśli zastanawiasz się czy warto zainwestować w te opakowania firmy Tripak to zdecydowanie tak, klienci na pewno zauważą różnicę i docenią to posunięcie
#2017-02-20 12:57:29 

Plankton

Użytkownik

Posty: 34

Skąd: Aleksandrów Kujawski

Wiek: 22

Bardzo dziękuję za rzeczową wypowiedź
DODAJ ODPOWIEDŹ
Copyright 2015