#2017-07-18 03:27:33 

Lucia

Użytkownik

Posty: 68

Skąd: Zgierz

Wiek: 36

Jak robi się taką gładką i niemiłosiernie słodką mase na torty w cukierni. Przypuszczam, że z cukru, ale z czego jeszcze?
#2017-07-18 06:24:28 

Weteranka

Użytkownik

Posty: 51

Skąd: Ustka

Wiek: 35

Cukier puder, płynna glukoza, żelatyna, skrobia kukurydziana, olej roślinny, barwnik, aromat. Wszystko mieszasz i redukujesz na wolnym ogniu. Studzisz i gotowe:)
#2017-07-18 07:53:19 

Rozalia

Użytkownik

Posty: 64

Skąd: Warszawa

Wiek: 29

Taka masa plastyczna do tortów, jaką znajdziesz na ciastach z cukierni, jest do kupienia w sklepach, a jak chcesz zaoszczędzic i się sama troszke pomęczyc, to pod tym adresem https://www.sweetpaste.pl/jak-zrobic-plastyczna-mase-cukrowa-za-niewiel,3,6.html znajdzies przepis na tania mase z cukru pudru i kilku innych skladników
#2017-07-18 09:58:59 

Lucia

Użytkownik

Posty: 68

Skąd: Zgierz

Wiek: 36

Czy bazując na tym przepisie wyjdzie mi taka sama masa lukrowa jak ta z cukierni?
#2017-07-18 11:48:23 

Rozalia

Użytkownik

Posty: 64

Skąd: Warszawa

Wiek: 29

Jak wszystko zrobisz dobrze to powinna wyjśc, ale tak jak pisałam, jak potrzebna jest ci masa cukrowa do dekoracji tortu to mozna zwyczajnie kupic ją w sklepie, kosztuje grosze a jest bardzo elastyczna. Tutaj https://www.sweetpaste.pl/ozdabianie-tortow-masa-cukrowa,3,8.html znajdziesz instrukcje, jak przy pomocy takiej masy ozdobic tort.
#2017-07-18 12:46:09 

Lucia

Użytkownik

Posty: 68

Skąd: Zgierz

Wiek: 36

spróbuje zrobic ją sama, jak nie wyjdzie to kupie gotowa
DODAJ ODPOWIEDŹ
Copyright 2015